Agir ensemble pour l'innovation alimentaire

CALLS FOR PROPOSALS

An internal RFI call for proposals system was set up to support this project. Several types of initiatives are supported:

-       Doctoral fellowships

-       Fixed-term contracts on scientific and methodological issues

-       New team attractiveness

-       International postdoctorates

-       Support for the launching of ‘concept note projects’.

The aim of the ‘fixed-term contract bottleneck tool is to solve scientific, technical and/or methodological issues, in order to enable the further development of scientific lines.

 

The ‘new team attractiveness’ call aims to enhance the potential of emerging research themes by supporting the hosting of confirmed researchers (research officers and directors), while fostering the creation of new teams.

In Concept note projects at least one laboratory should work in the field of human and social sciences (HSS). They are intended to promote interdisciplinary interactions with others HSS or technological research units. The objective is to prepare the consortium for applying to national or international calls for proposals.

 

Calls for proposals 2018 was launch in February 2018

The following types of initiative are available :

  • Doctoral fellowships

- 4 Co-financed scholarships                        50 K€ salary and 14 K€ for peripheral cost

- 3 Ph.D. peripheral cost                          maximum funding per project: 10k€

 

  • Fixed-term contracts on scientific issues

-  Fixed-term contracts (maximum RFI funding: 15 months)    basis: 50 K€ salary and 10 K€/ of peripheral cost per year. A minimum of 20% co-funding from the leading unit is expected. Projects of at least 6 month are allowed.

 

  • International post-doctoral Fellowship

-         6 post-doctoral fellowships

75 k€ max and 10 k€ for peripheral costs +5 k€ minimum co-funding from the leading unit

 

The call for the Doctoral fellowships and Fixed-term contracts closed on the 16th of March 2018.

The International post-doctoral Fellowship call contracts will close on the 17th of May 2018.

outils

  • Agrobiotis

    L’annuaire national des partenaires et fournisseurs de l'agroalimentaire

  • Le guide des compétences

    Recensement exhaustif de la diversité des compétences ligériennes : laboratoires et équipes de recherche, plateformes régionales d’innovation, centres techniques…

  • Le calendrier des stages

    Pour identifier les disponibilités de vos futurs stagiaires.

  • Le Guide des formations

    Les formations liées à la filière alimentaire en Pays de la Loire

  • La Fusée

    Entreprises, propulsez vos idées grâce aux étudiants

Actualités

  • FOOD4sight

    FOOD4sight : de l'étincelle au projet, l'innovation en immersion

    Modifié le 13 February 2019

  • Résolutions

    RESOLUTIONS : MY PIE cherche toujours son solutionneur !

    Modifié le 11 February 2019

  • POSTDOC WEB

    Offre de post-doctorat en Chimie analytique

    Modifié le 06 February 2019

  • POSTDOC WEB

    Offre de post doc sur le raffinage des algues

    Modifié le 06 February 2019

  • Resolutions 2 AA

    Lancement de l'appel à Solutions RESOLUTIONS « Agriculture et Agroalimentaire du Futur #2

    Modifié le 24 January 2019

Agenda

  • 26>30 Jan. 2019

    Sirha à Lyon du 26 au 30 janvier 2019

  • 07 Feb. 2019

    Commission Performance/Sécurité Santé au Travail de Ligeriaa

  • 13>16 Feb. 2019

    BIOFACH du 13 au 16 février à Nuremberg-Allemagne

  • 12>14 Mar. 2019

    CFIA à Rennes

  • 24 Apr. 2019

    Commission Energie-Environnement de Ligeriaa

5 bonnes raisons d’adhérer à Cap Aliment

    • Témoignage 2
    • Cap aliment est le lieu de rencontre indispensable de l’agroalimentaire régional complémentaire des actions d’un pôle de recherche de filière comme Tecaliman

      Fabrice PUTIER - Directeur/Managing Director de Tecaliman
    •  Je souhaite adhérer
    • Témoignage 3
    • La connaissance mutuelle des acteurs industriels et académiques est un gage de réussite de leurs nouveaux partenariats et Cap Aliment y contribue.

      Jean-Luc Courthaudon - Professeur de Biochimie et sciences des aliments à l'Université d'Angers
    •  Je souhaite adhérer