A center of excellence and innovation in agrifood
Cap Aliment association is a selected resource center gathering industrialists, researchers and training institutions dedicated to the agri-food systems and supported by the County Pays de la Loire in western France.
Whether you need to access to new markets, to be advised for your establishment strategy in Western France, to be networked with the local partners of the agro-food systems, to build an R & D project; To be informed about the funding available for the implementation of your projects? Looking for an industrial site to purchase, a place to set up ?
Cap Aliment will provide you guidance and counseling.
http://www.capaliment.fr/Cap-Aliment/L-equipe
Why choose the Pays de la Loire for your agri-food projects ?
Keys figures :
- Pays de la Loire in a large breeding area
- The second French region for milk industry
- 2nd region for agriculture / food processign industry in number of employees (50 000)
Agriculture and food processing industry are the 1st industrial sector and le 1st regional employer :
- 22% of industrial employment
- +1 000 production companies
- +50 000 employees
- An added value of +€ 2 billion
Pays de la Loire is the 1st French region :
- Quality meat
- Organic milk
- Butter
- Hard cheese
- Backery
- Fastry
Pays de la Loire is the 2nd French region :
- Meat industry
- Milk collection
- Animal nutrition
- Fishing
outils
-
Agrobiotis
L’annuaire national des partenaires et fournisseurs de l'agroalimentaire
-
Le guide des compétences
Recensement exhaustif de la diversité des compétences ligériennes : laboratoires et équipes de recherche, plateformes régionales d’innovation, centres techniques…
-
Le calendrier des stages
Pour identifier les disponibilités de vos futurs stagiaires.
-
Le Guide des formations
Les formations liées à la filière alimentaire en Pays de la Loire
-
La Fusée
Entreprises, propulsez vos idées grâce aux étudiants
Actualités
-
Evolution de Cap Aliment et Technocampus Alimentation
Modifié le 29 July 2021
-
Journée scientifique en visioconférence
Modifié le 25 November 2020
-
Formation Cap Aliment « Les protéines végétales » en visioconférence
Modifié le 09 November 2020
-
Nouveau DA - Idipa - Innovation et Développement Industriel des Produits Alimentaires de l’ESA d’Angers.
Modifié le 13 October 2020
-
Webinaire : Surveillance de l’Environnement de Production dans les IAA, le 4 novembre
Modifié le 13 October 2020
Agenda
-
03 Sep. 2020
Webinaire Cap Aliment : Optimisez l’impact de vos aliments sur la santé des consommateurs - 1ère partie
-
10 Sep. 2020
Webinaire Cap Aliment : Optimisez l’impact de vos aliments sur la santé des consommateurs - 2ème partie
-
29>01 Oct. 2020
CFIA à Rennes
-
04 Nov. 2020
Commission R&D - Cap Aliment
-
18>19 Nov. 2020
Journées Aliments Santé à La Rochelle