Cap Aliment : who are we ?
A center of excellence and innovation in agrifood
Cap Aliment association is a selected resource center gathering industrialists, researchers and training institutions dedicated to the agri-food systems and supported by the County Pays de la Loire in western France.
Whether you need to access to new markets, to be advised for your establishment strategy in Western France, to be networked with the local partners of the agro-food systems, to build an R & D project; To be informed about the funding available for the implementation of your projects? Looking for an industrial site to purchase, a place to set up ?
Cap Aliment will provide you guidance and counseling.
http://www.capaliment.fr/Cap-Aliment/L-equipe
Why choose the Pays de la Loire for your agri-food projects ?
Keys figures :
- Pays de la Loire in a large breeding area
- The second French region for milk industry
- 2nd region for agriculture / food processign industry in number of employees (50 000)
Agriculture and food processing industry are the 1st industrial sector and le 1st regional employer :
- 22% of industrial employment
- +1 000 production companies
- +50 000 employees
- An added value of +€ 2 billion
Pays de la Loire is the 1st French region :
- Quality meat
- Organic milk
- Butter
- Hard cheese
- Backery
- Fastry
Pays de la Loire is the 2nd French region :
- Meat industry
- Milk collection
- Animal nutrition
- Fishing
outils
-
Agrobiotis
L’annuaire national des partenaires et fournisseurs de l'agroalimentaire
-
Le guide des compétences
Recensement exhaustif de la diversité des compétences ligériennes : laboratoires et équipes de recherche, plateformes régionales d’innovation, centres techniques…
-
Le Guide des formations
Les formations liées à la filière alimentaire en Pays de la Loire
-
Fusée : Entreprises, propulsez vos idées...
Actualités
-
Colloque de restitution LEGITIMES, le 10 juillet à Paris
Modifié le 23 avril 2018
-
EUROMAR NANTES 2018, du 1er au 5 juillet
Modifié le 23 avril 2018
-
Rencontres Francophones Légumineuses le 17 et 18 octobre 2018 à Toulouse
Modifié le 20 avril 2018
-
CONNECT - Les RDV d'affaires du numérique, le 5 juillet au Mans
Modifié le 04 avril 2018
-
Colloque à orientation scientifique et technique, le 25 octobre 2018 à l'ESA d'Angers
Modifié le 27 mars 2018
Agenda
-
04 avr. 2018
Commission Performance /Santé Sécurité au Travail de Ligeriaa
-
05 avr. 2018
Atelier Ligériaa avec ABF Décisions
-
12 avr. 2018
Commission Qualité Sécurité des Aliments de Ligeriaa
-
25 mai. 2018
Conseil d'Administration et Assemblée Générale de Cap Aliment
-
31 mai. 2018
Commission Achats de Ligeriaa